Polgármesteri köszöntő

Polgármesteri <span>köszöntő</span>

Kedves Látogató!

Szeretettel és örömmel köszöntöm Szombathely Megyei Jogú Város adventi honlapján.
A korábbi évekhez hasonlóan 2021-ben is városunk Polgármesteri Hivatala szervezi a szokásos Adventi vásárt, melynek a Fő tér és környéke ad otthont, ahol a megszokott látványelemeken túl idén további meglepetésekkel is készültünk. Ismét lesz óriáskerék és mellette az ünnepi programhoz illő körhintát is felállítunk, amelyet minden gyermek ingyenesen használhat. Bemutatkozik a vásár kabalafigurája, Ludovicus, a római légiós lúd, aki énekel is a nagyérdeműnek, - kicsik és nagyok legnagyobb örömére.
A hagyományokhoz híven programokban sem lesz hiány az adventi időszakban, hétvégente két kisszínpadon 40 fellépő szórakoztat majd, a nagyméretű adventi koszorú gyertyái pedig ünnepélyesen, a történelmi egyházak közreműködésével advent négy szombatján, mindig 16.30 órakor gyúlnak fel a Berzsenyi téren.
Advent kezdetekor a szívünkben is meg fog gyúlni egy kis láng, ami a szenteste közeledtével egyre csak növekszik. Magunk és mások felé való megnyílás, remény, öröm és szeretet. A hetente felgyúló gyertyák fényeinek szimbolikája mindannyiunk számára üzenet: teljen békében, boldogságban a várakozás időszaka.

Kívánok kellemes időtöltést a szombathelyi Adventi vásárban és meghitt ünneplést minden látogatónknak!

dr. Nemény András
Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere