Polgármesteri köszöntő

Polgármesteri <span>köszöntő</span>

Kedves Látogató!

Szeretettel és örömmel köszöntöm Szombathely Megyei Jogú Város adventi honlapján.
A korábbi évekhez hasonlóan 2019-ben is városunk Polgármesteri Hivatala szervezi a szokásos Adventi vásárt, melynek helyszínéül a már megszokott Fő tér és környéke ad otthont, ahol a megszokott látványelemeken túl idén további meglepetésekkel is készültünk. Ismét lesz korcsolyapálya, mellette az ünnepi programhoz illő körhintát állítunk fel, továbbá egy Dome gömbsátorban zenei és más műsorokkal várjuk az érdeklődőket.
Idén először óriáskerék is érkezett Szombathelyre, mely a Gyöngyös patak melletti Borostyánkő áruház előtt került felállításra.
A hagyományokhoz híven programokban sem lesz hiány az adventi időszakban, hétvégente sztárfellépők is érkeznek a városba, a nagy méretű adventi koszorú gyertyái pedig ünnepélyesen, a történelmi egyházak közreműködésével advent négy szombatján, mindig 17 órakor gyúlnak fel.
Advent kezdetekor a szívünkben is meg fog gyúlni egy kis láng, ami a szenteste közeledtével egyre csak növekszik. Magunk és mások felé való megnyílás, remény, öröm és szeretet. A hetente felgyúló gyertyák fényeinek szimbolikája mindannyiunk számára üzenet: teljen békében, boldogságban a várakozás időszaka.

Kívánok kellemes időtöltést a szombathelyi Adventi vásárban és meghitt ünneplést minden látogatónknak!

dr. Nemény András
Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere